Tekstiviesti varoittaa liukkaudesta Helsingissä

Tästä jutusta on nyt ihan pakko vinoilla tsadilaisille, vai miksi niitä pääkaupungin asukkeja nyt kutsutaankaan.

Eli homman nimi on se, että kun talvella on liukasta, palveluun liittyneet saavat aamulla siitä ilmoituksen tekstarilla. Voiko enää naurettavampia käyttökohteita tekstareille keksiä? Seuraavana pari kommenttia:

1. ”Kun Lauttasaaren tai Etu-Töölön talvihoidon päivystäjä havaitsee jalkakäytävien muuttuneen vaarallisen liukkaiksi, hän lähettää varoituksen tekstiviestillä.”

  • Miten päivystäjä saa tietää liukkaudesta? Entäpä, jos vain osa kaduista on liukkaita?

2. ”Palvelu on maksuton.”

  • Siis vastaanottajalle. Vaikea uskoa, että se olisi sitä myös kaupungille.

3. ”Tosin liukkaus on usein hyvin paikallista, joten varovainen on syytä olla, vaikka varoitusta ei olisi tullutkaan, toimistopäällikkö Pekka Isoniemi rakennusvirastosta sanoo.”

  • Eikö tämä nollaa koko systeemin idean? Eli tekstiviestin tullessa ei saatakaan olla liukasta ja silloin, kun puhelin ei piippaa, voi ollakin varsinainen pääkallokeli.

4. ”Kaupungin hoitamilla alueilla tavoitteena on, että kaikki yön aikana liukkaiksi muuttuneet jalkakäytävät on saatu hiekoitettua pääkaduilla kello 7:ään ja asuntokaduilla kello 10 mennessä.”

  • Eli liukkaus onkin hyvin todennäköisesti ehditty torjua jo ennen kuin viestin vastaanottaja edes lähtee liikkeelle. -> Palvelun arvo nolla.

5. ”Yksistään Helsingissä tapahtuu vuosittain tuhansia hoitoa vaativia liukastumisonnettomuuksia, joiden yhteiskuntataloudelliset kustannukset nousevat kymmeniin miljooniin euroihin.”

  • Suurimmat sairaanhoitokulut tulevat vanhusten liukastumisonnettomuuksista (leikkaukset ja useamman viikon toipuminen sairaalassa). Ovatko vanhukset nyt varmasti palvelun pääkäyttäjäryhmä? Eikö olisi tehokkaampaa hankkia riskiryhmille vaikkapa nastallisia liukuesteitä kenkiin?

Onko tämä taas yksi uusavuttomuuden ilmentymä? Mitä tapahtui sääennusteiden seuraamiselle ja omalle havainnoinnille? Itseltäni ei ole koskaan liukas keli jäänyt havaitsematta. Ilmeisesti Helsingissä tällaiset suomalaisen talven perusilmiöt kuten jää ja lumi pääsevät aina yllättämään. Jatkossa palvelua varmasti laajennetaan autoilijoillekin:

Piip piip, piip piip…

Länsiväylällä loskaa, espoolaisten työmatkailijoiden Mersut vaarassa likaantua.

Kuukauden keskilämpötila laskenut nollan tietämille, talvirenkaita suositellaan.

Vesisadetta 70 %:n todennäköisyydellä. Halpoja sateenvarjoja Tiimarista.

Aamuruuhka Kehä III:lla. (10 000 viestiä lähetetään kello 7.30.)

Iltapäiväruuhka Kehä III:lla. (10 000 viestiä lähetetään kello 15.45.)

Ikävät syyskelit alkavat. Varaa äkkilähtösi Välimerelle.

Älä lue tätä viestiä ajaessasi autolla.

Kuinka paljon tekstiviestivaroitukset lopulta vähentävät kaatumisia?

Mainokset

, , , , , , , , ,

%d bloggers like this: