Shoppailua Saksasta

Pyöräilijä säästää suuria summia tilaamalla tarvikkeita ulkomailta.

Tänä aamuna oli Hesarin Hinta&Laatu -palstalla juttua ulkomaisista nettikaupoista. Itsekin tuli testattua taannoin yhtä alan edustajaa. Kyseessä oli saksalainen Bike24.net -kauppa. Kyseinen firma lähettelee Dresdenistä pyöräilytarvikkeita asiakkaille kaikkiin maailman kolkkiin. Yrityksen maine ja erinomaisen selkeät nettisivut rohkaisivat minuakin tilaamaan tarvikkeita kyseisestä kaupasta.

Ajatus lähti siitä, kun tarvitsin uutta etuvaloa lenkkipyörääni. Kriteerini olivat, että valaisin olisi akkukäyttöinen ledivalaisin, jonka avulla saattaisin ajaa pilkkopimeitäkin reittejä talvella. Eli hieman markettivaloa tehokkaampi malli oli hakusessa. Siksi olin varautunut maksamaan siitä vähän enemmän.

Cateyen mallistosta sellainen löytyisi, joten ryhdyin katselemaan ensin kotimaisten kauppojen tarjontaa. Yhdestä nettikaupasta sellainen löytyikin, ja lähetin vielä kauppaan sähköpostia, jossa tiedustelin lopullista hintaa ja mahdollisuutta ostaa samalla Cateyen tehokas takavalo. Vastaus tuli: takavaloa ei tuotu maahan. Etuvalon hinta oli sekin lopullinen, 369 euroa, mikä oli minusta aivan liikaa.

Seuraavaksi katsoin huvikseni tuotteiden tiedot Bike24:sta. Takavalo oli valikoimissa kuten etuvalokin. Viimeksi mainitun hinta oli – pidättäkää tässä kohti henkeänne – 201 euroa! Aika uskomatonta! Sama tuote, mutta hinta oli Suomessa 168 euroa eli noin 45 % Saksan hintaa kalliimpi. Tässä vaiheessa aloin harkita vakavasti tilausta.

Yksi helppo tapa varmistaa nettikaupan kunnollisuus on lähettää sinne sähköpostia. Näin minäkin tein. Kysyin heiltä valaisimen kiinnitysmahdollisuuksista. Vastaus tuli seuraavana päivänä sujuvalla englannin kielellä. Monesta muusta nettikaupasta poiketen Bike24 hyväksyy maksutavaksi luottokorttien lisäksi ns. cash in advance -menetelmän, jossa nettipankin kautta tuotteet maksetaan heidän tililleen. Kun maksu on vastaanotettu, paketti Saksanmaalta lähtee kohti pohjoista. Bike24:stä ostaakseen ei siis tarvitse luottokorttia. Päätin vielä tilata muitakin tarvikkeita, sillä näin kuljetuskulut tuotetta kohti jäivät pienemmiksi. Pakettini kuljetuskuluiksi muodostui 5,95 euroa, mikä on sekin halvempaa tasoa kuin useissa suomalaisissa nettikaupoissa. Tässä on otettava vielä huomioon se, että Bike24 käyttää DHL:n kuriiripalveluja, joten paketti tulee kotiovelle asti. Suomesta tilattaessahan paketti pitää yleensä noutaa postista.

Kun olin vahvistanut tilauksen, sain Bike24 tilitiedot. Neljän päivän kuluttua maksusta sähköpostiin tuli ilmoitus, että tavarat ovat lähteneet matkaan. Sain myös seurantakoodin, jolla paketin matkantekoa voi seurata netissä. DHL:n lähetti soittelikin jo seuraavalla viikolla, ja kyseli milloin paketin voidaan toimittaa minulle. Varsin vaivattomasti tavarat siis löysivät tiensä Saksasta Keski-Suomeen.

Eipä siis mikään ihme, että ulkomaisten nettikauppojen käyttö on lisääntynyt. Tuotteet ovat huomattavasti halvempia ja usein ne toimitetaan kotiin. Englantia osaavalle ei myöskään tule kielellisiä ongelmia, jos kohta suurimmat kaupat tarjoavat jo suomenkielistäkin palvelua. EU:n myötä unionin sisäisistä ostoksista ei tarvitse myöskään maksaa tullia. Myös kuluttajansuoja on jo hyvällä tasolla ja minäkin sain pakettini mukana yksityiskohtaiset reklamaatio-ohjeet. Nyt niille ei kuitenkaan ollut tarvetta, kun tavarat olivat tilauksen mukaiset ja moitteettomassa kunnossa.

Mitähän tämä tarkoittaa suomalaisten pyöräkauppiaiden osalta? Ei varmaan hyvää. Hehän usein toteavat, ettei Suomeen kannata tilata mitään, koska markkinat ovat niin pienet. Nykyään varmaan vielä vähemmän, kiitos nettikauppojen. Tarvikkeiden osalta asiakasryhmä alkaakin koostua vain satunnaisesti pyöräilevistä ja nettiä vähemmän tuntevista ihmisistä. Milloinkahan pyörän vuosihuolto alkaa olla kannattavampaa suorittaa Intiassa kuin Suomessa?

Mainokset

, , , , , , ,

%d bloggers like this: