Mies, joka ei suostu painamaan nappia

Pyörälenkillä taas tapahtuu…

Kylläpä oli taas hauskoja hetkiä pyörälenkillä. Vaikkei liikennevaloissa odottaminen olekaan sitä lenkin parasta antia, niin tällä kerralla siitä muodostui koko matkan kohokohta. Tulin valoihin odottelemaan, mutta arvelin niiden vaihtuvan hyvinkin pian. Koska joutuisin luultavasti odottamaan vain hetken, en viitsinyt irrottaa jalkoja lukkopolkimista, vaan vingersin liikennevalotolpan viereen ja otin tolpasta tukea. Kyseisessä risteyksessä kevyen liikenteen valot vaihtuvat joka kierroksella, joten tolpassa oli kiinni pelkkä ääniopaste, ei siis painonappia ollenkaan.

Samoihin aikoihin valojen vaihtumista odottamaan saapui iäkkäämpi rouvashenkilö. Hän katsoi minua vähän normaalia pitempään, muttei mitenkään tuijottanut. Ihmetteli varmaan, että mitä se aikuinen mies siinä kikkailee ja tolppaa melkein halailee. Kymmenisen sekuntia siinä meni, kunnes…

Rouva: ”Painakaapa sitä nappia!”

Minä: ”Tuota, tässä ei ole nappia, valot vaihtuvat itsekseen.”

R: ”Painakaa vain, ei tästä muuten yli pääse.”

M: ???

Tässä vaiheessa liikennevalot armahtivat minut vaihtumalla vihreiksi. Olisipa ollut riemastuttavaa saada tietää, miten tilanne olisi tuosta kehittynyt, elleivät valot olisi vielä vaihtuneet. Olisiko rouva tullut itse painamaan olematonta nappia vai ehkä painellut punaisia päin? Olisihan se järkyttävää jäädä koko illaksi jumittamaan liikennevaloihin, kun joku nulikka ei suostu painamaan sitä nappia!

PS. Lanseerasin tällaisen Viikon kuva -osion tuohon oheen. Tarkoitus siis olisi noin viikottain (mikä yllätys!) laittaa esille jokin nappaamani valokuva, joka tavalla tai toisella sopii blogin teemaan. Kuvissa saattaa olla jokin hauska sattuma tai muuten vain maininnan arvoinen tilanne.

, , , , , , , ,

 1. #1 by Antti Poikola on 30.10.2008 - 8:14

  Moi Kosti, ilokseni satuin löytämään blogisi, jossa käsitellään melkoisesti samansuuntaisia aiheita, kuin enemmän Helsinkiin keskittyvässä http://kaupunkifillari.blogspot.com/

  Lisäsin linkin tänne meidän blogista, mutta ehkäpä voimme jotenkin muutenkin verkottua. Itse olen mahdollisesti jopa muuttamassa Jyväskylään jossain vaiheessa elämääni.

  T: Jogi
  Helsingin Vihreiden Pyöräilytyöryhmän pj.

 2. #2 by Kosti on 30.10.2008 - 18:34

  Kiitokset kommentista! On aina mukavaa kuulla henkilöistä, jotka lukevat blogiani. Kiitokset myös linkityksestä, vastapalveluksi laitoin teidät blogrolliini.

  Jyväskylää voin lämpimästi suositella. Pyöräilykulttuuri on verraten kehittynyttä, mutta tokihan aina on parannettavaa. Ehkäpä täällä ongelmat (esim. autot vs. pyörät) eivät ole vielä niin kärjistyneitä kuin pääkaupunkiseudulla. Ensi kesänä vain fillari junaan ja Keski-Suomea katsastamaan!

%d bloggers like this: