Kevätkuulumisia

Vapusta on selvitty ja kevät alkaa muuttua pikkuhiljaa kesäksi. Mikäpä sen hienompaa kuin talven harmaudesta kuoriutuva luonto. Paitsi tietenkin kiiltäväksi vahattu auto…

Vappuaattona tarkoitukseni oli käydä pesemässä vanhempieni auto varkautelaisessa itsepalvelupesulassa. Kuten aikaisemminkin olen todennut, on itsepalvelupesu hyvin kustannustehokas tapa saada autonsa kiiltäväksi. Viidellä eurolla auton saa yleensä puhtaammaksi kuin 20 euron konepesussa. Tällä kertaa tee-se-itse -pesu ei onnistunutkaan, koska kummankin pesuhallin nosto-ovilla autoilijoita tervehti viesti: ”Pesula suljettu toistaiseksi ilkivallan vuoksi.”

Olin harmissani, koska halusin puhtaan auton ja tiesin joutuvani turvautumaan nyt konepesuun. Ei auttanut kuin suostua kohtaloonsa ja ajaa Nesteen pesuun. Harjaton pesu tuli kustantamaan reilut 13 euroa, eli kutakuinkin kolme kertaa niin paljon kuin tyypillinen itsepalvelupesu (jonka hinta vaihtelee normaalisti 3-6 euron välillä käytetystä ajasta riippuen). Sainpa sentään huoltamon kassalta kuivausliinan, joka tulikin tarpeeseen. Pesukoneen kuivauspuhallus ei ollut nimittäin kovinkaan tehokas.

Seuraavan päivän lehti tiesi kertoa lisätietoa itsepalvelupesulan ilkivaltatapauksesta. Paikallinen ”criminal mastermind” oli saanut päähänsä kähveltää pesulan kolikkoautomaatit. Reipasotteisena miehenä hän olikin onnistunut irrottamaan seiniin kiinnitetyt laatikot ja pakenemaan paikalta.Orvokkeja

Vahingokseen mies ei ollut ottanut huomioon pesulan kameravalvontaa. Se toimii siten, että kamerat kuvaavat halleihin ajavien autojen rekisterikilvet. Samana iltana poliisi kävi noutamassa sankarin juuri kuvista tehdyn tunnistuksen perusteella. Ja paljonko mies oli saanut saalista kolikkoautomaateista? Huimat neljä euroa! Olivatkohan kolikot vielä omia pesurahoja?

Nyt vain pitää toivoa, että itsepalvelupesulan toiminta jatkuu. Varas oli rikkonut kolikkoautomaatit niin, että pesula joutuu hankkimaan uudet tilalle. Kaikenlaista muutakin pikkuongelmaa pesulassa on ollut. Asiakkaiden huolimattomuuden vuoksi sähköistä nosto-ovea päin on peruutettu ja painepesureiden letkut ovat useita kertoja repeytyneet irti liitoksistaan, kun niiden päälle on ajettu. Nämä tapahtumat ovat aiheuttaneet yrittäjälle korjauskuluja ja käyttökatkoja, joita ei varmastikaan saisi tulla kannattavuuden rajoilla toimivalle pienyritykselle.

Pesuseikkailun jälkeen jaksoin vielä vahatakin auton, kuten suunnitelmana oli. Lopulta siis auto hyvin, kaikki hyvin.

Mainokset

, , , , , , ,

%d bloggers like this: