Sateinen lakkopäivä

Sateista lakkopäivän iltaa vaan kaikille. Tänään olikin linja-autossa tavallista enemmän matkustajia. Saattoipa olla jopa niin paljon, että linja oli poikkeuksellisesti kannattava ajaa ja kerrankin bussifirma sai tuloja muualtakin kuin valtiolta.

Päivän uutinen oli tietenkin VR:n lakkoilu. Tai siis tarkemmin sanoen rautatieläisten työnseisaus. Junat itsessäänhän lakkoilevat ihan viikottain. Aikatauluista vähiten välittävien Pendolinojen valmistajan nimessä on muuten sana ”Fiat”, joten mitäpä muutakaan voisi odottaa. Montakohan kertaa on todistettu jotain ikävää tapahtuvan, kun yhdistetään Italia, insinööritaito ja Fiat.

On se jännä lafka tuo VR. Monopoli raiteilla tapahtuvaan satunnaiseen liikennöintiin näyttää antavan vapauden tehdä mitä vain. Missä muussa valtion firmassa moinen temppuilu kävisi laatuun? Kun Veikkauksen lottokoneessa ilmeni vikaa, asia korjattiin välittömästi ja sen jälkeen keltaiset pallot ovat jälleen pyörineet putkiloon entiseen malliin. Paha vain, lottokoneen viallisista osista mentiin tekemään niitä kuuluisia turvalaitteita ratojen varsille.

Tätä kirjoittaessani toisessa ikkunassa on auki Hesarin uutinen, jossa VeeÄrrän edustaja lupaa junien kulkevan taas tiistaina. Korjataan: junat kulkevat, jos turvalaitevikoja ei ole ilmaantunut ”pimeän” maanantain aikana. Tuntuu uskomattomalta, että maanantaina VR on ollut niin pussi päässä, ettei se edes tiedä, mitä radoilla on mahdollisesti tapahtunut!

VeeÄrräläiset olivat siis yhdessä rintamassa seisokissa tänään. Kukaan vaan ei tunnu tietävän miksi. Yleensähän työntekijät lakkoilevat, mutta nyt koko pulju ratapihan työntekijästä pääkonttorin herroihin on päättänyt pitää yhden ylimääräisen vapaapäivän. En ole löytänyt kunnollista syytä lakolle. Onko työaikoihin tulossa muutoksia vai onko palkankorotuksissa vilunkipeliä? Hei, nyt tiedän! Ravintolavaunun sämpylän hinta nousi vihdoin viiteen euroon, mitä juhlistetaan antamalla koko konsernille palkallinen vapaapäivä.

Liikkuva poliisi otti oivallisesti kantaa lakkoon. LP kehotti pieniin peltikolareihin joutuneita autoilijoita selvittämään itse sotkunsa ilman poliisin kutsumista paikalle. Ei voi olla ajattelematta, että kyseessä oli pieni kettuilu junista auton rattiin siirtyvien kansalaisten ajotaidosta.

Tänään olisi ollut varmasti hyvä päivä harjoittaa junaliikennettä. Oletettavasti junatkin olisivat toimineet, koska lämpötila ei noussut hellelukemiin eikä toisaalta tippunut pakkasenkaan puolelle. VR:n työntekijät valitsivat siis loistavan päivän pienelle mielenilmaisulleen, joka sotki vain parin sadan tuhannen suomalaisen aikataulut. Kun kerrankin kaikki näyttää menevän aikataulun mukaisesti, niin pistetään koko pulju kiinni.

Arvoisat rautatietyöläiset, turha odottaa näiden asemilla haahuilleiden ja puhelinpalveluun jonottaneiden ihmisten sympatioita, kun seuraavan kerran VR:n työpaikkoja vähennetään. Junamatkustajathan eivät ole teille asiakkaita, vaan karjaa, joka olemassaolollaan häiritsee leppoisia työpäiviä Lentävässä kalakukossa.

Mainokset

, , , ,

%d bloggers like this: