Ukkosta ja yllättäviä tilanteita

Ei saisi valittaa lämpimistä ilmoista, mutta jos nyt ihan vähäsen kuitenkin. Hellesäällä pyörälenkitkin on ajoitettava myöhempään iltaan, jotta ajelu olisi vähän miellyttävämpää. Sunnuntai-illan lenkki olikin oikein miellyttävä, kunnes Palokan suunnalla kruisaillessani ukkoskuuro pääsi yllättämään. Pienet sadekuurot eivät paljoa menoa haittaa, koska kesä ja ajoviima kuivattavat ajovarusteet aika nopeasti. Oikeastaan vain pidemmän sateen sattuessa kengät kastuvat ikävästi ja tulee tarve suunnata kotiin. Toinen sadesään ikävä piirre on se, että kaikki hiekanjyvät haluavat päästä kyytiin asfaltille kertyneen sadeveden välityksellä. Nytkin lenkin jälkeen kylppäri muistutti enemmän hiekkarantaa kuin ihmisasumusta. Ja pyöräkin täytyy aina pestä sadeajojen jälkeen.

Sattuipa sunnuntain lenkillä muutakin mainittavaa. Yliopistonkadun Harjun puoleista kevytväylää ajellessani vastaan tuli kaksi teini-ikäistä poikaa, joista toinen pomputteli kävellessään koripalloa. Eikö mitä, pallohan tietenkin karkasi hyppysistä ja pomppi ajoradalle. Moni varmasti tietää ennakoinnin tärkeyttä liikenteessä kuvaavan kysymyksen: mitä tapahtuu seuraavaksi, kun pihalta ajoradalle pomppii pallo? Vastaushan on tietysti, että pallon omistaja tulee pian perässä!

Yliopistonkadun tilanne olikin kuin oppikirjasta. Refleksinomaisesti poika hyppäsi oikeanpuoleiselle ajokaistalle pallon perässä, katsomatta lainkaan tuleeko autoja. Sitten hän pongahti takaisin kevytväylälle, kun tajusi joutuneensa itsekin vaaraan. Onneksi oikeanpuoleista ajokaistaa ajaneella Golfin kuljettajalla oli silmät auki ja mikä tärkeintä, hänen ajonopeutensa oli maltillinen. Golfkuski pysäytti autonsa kokonaan ja antoi pojan noutaa pallonsa takaisin. Suurempaa vaaraa ei syntynyt, mutta varmasti syke nousi sekä pojalla että auton kuljettajalla. Siinä oli taas hyvä opetus liikenteen yllätyksellisyydestä.

Mainokset

, , ,

%d bloggers like this: