Hutilointia Gummeruksenkadun työmaalla

Tiistaina kaupungintalon peruskorjaukseen liittyen Gummeruksenkadun ja Vapaudenkadun kulmassa oli jouduttu avaamaan pätkä katua. Työn vuoksi jalkakäytävä ja osa pyörätiestä oli katkaistu.

Ajelin paikan ohi iltapäivällä, enkä voinut kuin ihmetellä, miten melko syvä kaivanto oli suojattu. Tai no, eihän sitä oltu oikeastaan suojattu lainkaan, oli vain kaivettu kuoppa pyörätielle ja jätetty ns. auki koko homma. Aidat oli laitettu viereen, mutta kaivannon reunaa ne eivät suojanneet.

Kello kävi jo neljää, eikä työmiehiäkään enää paikalla näkynyt, joten en voinut huomauttaa asiasta heillekään. Kotiin päästyäni kirjoitin sähköpostia Jyväskylän Energian asiakaspalveluun, sillä aidoissa olevien tunnusten perusteella urakasta näytti vastaavan JE-Urakointi Oy.

Illan lenkillä ajelin mielenkiinnosta vielä paikan ohi, ja huomasin tilanteen olleen entisellään. Ilmeisesti kuoppa oli avoinna seuraavaan päivään asti.

Keskiviikkoaamuna palautepostiini oli vastattu. JE-Urakoinnin edustaja totesi, että palautteeni oli välitetty eteenpäin urakoitsijalle. Samalla tilannetta pahoiteltiin asianmukaisesti. Keskiviikon iltaan mennessä kaivanto oli jo päällystetty uudelleen, ja vaara oli näin ollen poistunut.

Toivottavasti virheestä otettin opiksi, eikä kukaan kuoppaan tippunut. Pyöräilijän silmilläni näin tilanteessa monenlaista vaaraa. Kaivanto osui juuri pyörätielle, jolle myös jalankulkijat oli väliaikaisesti ohjattu. Alemmassa kuvassa näkyy koroke, joka ohjaa pyörän reittiä kohti kuoppaa. Lisäksi kyseessä on melko vilkas risteysalue, mikä siirtää pyöräilijän huomion kadun tuijottelusta muuhun liikenteeseen. Ja vaikka kevättä jo eletäänkin, illat ovat vielä pimeitä. Kuopan havaitseminen on yöllä vielä hankalampaa kuin päivällä.

Mainokset

, , , , , , , , , ,

%d bloggers like this: