Pyöräilyviikko alkoi sadesäässä

Jyväskylän pyöräilyviikon avajaisissa kevätsää ei todellakaan ollut järjestäjien puolella. Vettä satoi ja lämpöä oli vaivaiset neljä astetta. Toisaalta keli kuvasi hyvin pyöräilyn todellisuutta: säätä ei voi valita, mutta sitä vastaan voi suojautua.

Ikävä sää ei kuitenkaan haitannut niitä, jotka olivat päättäneet tuoda pyöränsä huoltoon kävelykadun Kompassille. Pyöräilyseuran teltan ympärille alkoikin kertyä jonoa heti puolilta päivin ja mekaanikoilla riitti puuhaa koko iltapäivän ajan.

Tänä vuonna Jyväskylän pyöräilyviikon sai polkaista käyntiin Keski-Suomen poliisipäällikkö Markku Luoma. Puheessaan Luoma korosti pyöräilyn turvallisuuden tärkeyttä. ”Ongelmia tuottavat asiat liittyvät usein liikenteeseen ja tapaturmiin. Pyöräilyn turvallisuuden eteen voidaan tehdä työtä monella tavalla”, hän jatkoi. Luoman mukaan yksi turvallisuutta lisäävä tekijä on poliisin suorittama valvonta, mutta toisaalta jokainen pyöräilijä voi parantaa turvallisuuttaan  miettimällä käyttäytymistään ja varusteitaan. Puheensa lopuksi Luoma vaihtoi suikkansa kypärään muistuttaen pään suojaamisen tärkeydestä.

Ohjelma jatkui pitkän linjan polkupyöräpoliisi Erkki Savolaisen palkitsemisella hänen työstään pyöräilyn edistämiseksi Jyväskylässä. Savolaisen eläkepäivät alkavat ensi syksynä, mutta avajaistapahtumassa miehellä riitti vielä intoa turvamerkitä kaupunkilaisten pyöriä.

Pyöräilyn edistämisen kunniamaininta jaettiin Kauppakadulla sijaitsevalle K-Kauppa Kympille, joka on edistänyt pyöräilyä rakentamalla oma-aloitteisesti kaupan eteen pyörätelineen. Kyseessä on keskusta-alueen ainoa liikkeen tai kaupan toteuttama pyöräparkki.

Keskustan teltalla vieraillut ministeri Mauri Pekkarinen poikkesi myös viereiselle Jypsin siniselle teltalle. Tiedusteltaessa missä ministerin pyörä on, huumorimies Pekkarinen vastasi tulleensa paikalle ”neljällä pyörällä”. Kiinnostus taisi tällä kertaa olla enemmän omassa puheessa, jonka pitämisen Pekkarinen pääsi aloittamaan pyöräilytapahtuman vaiettua.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

, , , , , , ,

%d bloggers like this: