Ongelmia Fillarifoorumilla

Viime aikoina Fillarifoorumille klikatessa vastaan on tullut usein tyly database error -viesti. Sen verran olen jäänyt koukkuun tuohon keskustelupalstaan, että tuntuu oudolta kun ei pääsekään lukeman viimeisimpiä puheenaiheita.

Syksyn mittaan Fillarifoorumin tilanne on vain pahentunut. Aluksi edellä mainittuja error-viestejä tuli silloin tällöin, sitten foorumi meni vuorokaudeksi ”pikaiseen” huoltoon ja viimeisimpänä foorumilla oli ilmeisesti ylläpidonkin yllättänyt käyttökatko, jolloin sivustolle ei päässyt lainkaan. Foorumin toimiessa edes jotenkin sen käyttäminen on ollut piinaavan hidasta.

Viimeisimmän katkoksen aikana 11.–12.10.2010 foorumiviestejä sekä käyttäjien välisiä yksityisviestejä katosi. Fillari-lehden toimituksen mukaan vika oli serverin ylläpitäjässä Nebulassa. Kaatumisen jälkeen foorumi oli jouduttu palauttamaan edellisestä varmuuskopiosta, johon tuoreimpia viestejä ei ollut tallennettu.

Hyvä paikka keskusteluun ja tiedonhakuun

Foorumin aktiivikäyttäjät ovat esittäneet huolensa pidetyn keskustelupalstan tulevaisuudesta. Moni on huomauttanut, että kyseessä on Suomen suurin pyöräilyä harrastavien palsta, joka käsittelee aiheita laidasta laitaan: yhtäältä foorumilta voi lukea asiantuntevia kommentteja ammattipyöräilystä ja toisaalta uudet harrastajat voivat kysyä pyöräilyn perusasioista. Unohtaa ei sovi, että Fillarifoorumi toimii myös valtavana tietopankkina ja esimerkiksi työkaluna yhteislenkkien suunnittelussa. Palstan ylläpidon antamien tietojen mukaan Fillarifoorumilla oli syyskuussa 2010 yli 587 000 kävijää.

Itselleni tärkeää on ollut etenkin Fillarifoorumin hyvä henki, jollaista on vaikeaa löytää muilta keskustelupalstoilta. Foorumilla esiintyy harvoin niitä nettikeskustelun vitsauksia, jotka saavat lukijan raivon valtaan. Tähän lienee yhtenä syynä se, että ainakin palstan kirjoittajarungon muodostavat aktiivit tuntevat toisensa vuosien takaa sekä palstalta että joskus myös oiken elämän kautta. Kirjoituksissa huumori ja asia sekoittuvat mukavasti. Erityisesti minua on ilahduttanut se, että foorumin kirjoittajat käyttävät hyvää yleiskieltä ja selvästikin oikolukevat omia kirjoituksiaan.

Ongelmat ovat aiheuttaneet epäilyn, että Fillari-lehteä ei juurikaan kiinnosta fooruminsa toiminta tai sen ylläpito. Lehdentekijät ovat kuitenkin kumonneet väitteen ja luvanneet tehdä parhaansa ongelmien poistamiseksi. Ongelman alkuperä on kuitenkin Nebulassa, joka ei ole pystynyt kuukauden aikana selvittämään ongelman syytä. On erikoista, että Fillari-lehti ei ”asiakkaana pysty juurikaan vaikuttamaan palvelimen säätöihin tai toimintaan”, kuten yksi palstan valvojista asian muotoili. Asiakas saanee juuri sitä, mistä maksaa tai mitä osaa vaatia. Keskeinen asia tuskin on se, että palvelu toimii hitaasti tai on toisinaan joitain tunteja poissa käytöstä, vaan se, että tunnettuja vikoja ei pyritä aktiivisesti korjaamaan.

, , , , , ,

  1. #1 by jmt on 15.10.2010 - 18:29

    nntp:sfnet.harrastus.fillarit toimii, mutta on nykyään suhteellisen hiljainen

%d bloggers like this: