Prisma paransi pyöräparkkiaan

Jyväskylän Seppälän Prisma ansaitsee kiitoksen pyörällä ostoksille saapuvien asiakkaiden huomioimisesta. Prisma on parantanut pyörien pysäköintiä etenkin rakennuksen eteläpäädyn pyörätelineen osalta.

Vielä viime talvena pyöräparkki kärsi autoista, jotka oli pysäköity aivan pyörätelineen viereen. Joskus jopa niin, ettei yksikään telinepaikka ollut pyörien käytössä. Huonolla tuurilla oma pyörä saattoi jäädä mottiin, jos kauppareissun aikana autoja ja muita pyöriä oli saapunut sopiviin kohtiin. Kesällä ongelmaa ei ole, sillä asfalttiin maalattu ristikko kertoo selkeästi pysäköintikiellosta telineen vieressä.

Aikaisemmin autot pysäköivät aivan liian lähelle pyörätelinettä. Telineen käyttö oli hankalaa ja autot olivat vaarassa naarmuuntua.

Perävaunullinen pyörä ei mahtunut parkkiin ”oikein päin”.

Kevättalvella ehdotin Prismalle pyöräparkin parantamista siten, että autot ”häädettäisiin” hieman kauemmaksi. Yllätyksekseni muutos olikin tehty jo seuraavaan kauppareissuun mennessä. Paikalle laitettiin betoniporsaat ja pyörät saivat pitää niille kuuluvan tilan myös talvella. Mielestäni Prisman nopea reagointi oli hieno kädenojennus pyöräilijöille.

Pyöräteline marraskuussa 2010. Nyt on tilaa.

Tilanne on hyvä myös Alasinkadun puoleisella sisäänkäynnillä, jossa pyörätelineet ovat aivan oven vieressä ja vieläpä valaistussa katoksessa. Mikäpä on kaupassa käydä, kun fillarin saa paraatipaikalle. Nyt kun vielä kaikki pyöräilijät viitsisivät käyttää telineitä, eivätkä jättäisi ajokkiaan ovensuuta tukkimaan. Se on epäkohteliasta toimintaa sekä kauppaa että muita asiakkaita kohtaan.

Mainokset

, , , , , , , ,

  1. #1 by Jfer on 26.11.2010 - 14:23

    Oletko nähnyt vielä kaupoissa noita pinnaheijastimia? Kun niistä viimeksi kirjoitit, kävin etsimässä. En löytänyt niitä, mutta löysin takalampun joten ei aivan hukkareissu. Nyt muistin heijastimet taas.

  2. #2 by Kosti on 26.11.2010 - 16:31

    Saattoi olla alkusyksystä ainakin juuri tuolla Seppälän Prismassa. Ne olivat esillä samassa telineessä lapsille tarkoitettujen värikkäiden heijastimien kanssa kirja- ja paperiosastolla (vähän hämäävää, kun eivät ole muiden pyörätarvikkeiden joukossa). Itse ostin pinnaheijastimia viimeksi Lidlistä, jossa niitä oli myynnissä 36 kappaleen paketissa kohtuuhinnalla. Lidlissähän nuo ovat tietysti kampanjatuotteita, mutta saattaahan niitä tulla uudestaankin myyntiin. Ainakin edellisellä kerralla pinnaheijastimet mainittiin ihan Lidlin tarjouslehdessäkin. Sitten tietysti nettikaupat kuten Roseversand myyvät pinnaheijastimia.

  3. #3 by Jfer on 3.12.2010 - 10:12

    Kiitos tiedoista. Lidlin lehteä tulee aniharvoin selattua, pitäisi näköjään. Ja en tosiaan tajunnut lehtiosaston heijastintelineestä etsiä pyörän heijastimia…

%d bloggers like this: