Messusilta remontissa, pyörien pysäköintiongelma jatkuu

Matkakeskuksen ja Lutakon välistä kevyen liikenteen Messusiltaa remontoidaan. Sillan lämpökäsitellystä puusta rakennettu kansi on kulunut vuosien saatossa varsin epätasaiseksi. Nyt puupinta uusitaan kokonaan. Töiden pitäisi olla valmiina jouluun mennessä. Remontista huolimatta Messusilta on liikenteelle avoinna, sillä sillan kantta korjataan vain yhdeltä puolelta kerrallaan.

Messusilta on yksi niistä harvoista paikoista, joissa polkupyörien pysäköinti on kiellettyä. Asiasta on ilmoitettu sillalla lukuisin kyltein. Pysäköintikiellolle on olemassa hyvät perustelut. Hyviä pyöräparkkeja on aivan lähellä, eikä pyöriä haluta sillalle kulkua häiritsemään. Varsinkin junien saapuessa Messusillalla on suorastaan ruuhkaa. Lisäksi kiellolla pyritään turvaamaan näkövammaisten liikkuminen. Kaiteen viereen jätetty pyörä tekee liikkumisesta hankalaa ja vaarallista. Sinne tänne jätetyt pyörät myös rumentavat Messusillan ilmettä.

Näitä seikkoja pyöräilijät eivät tunnu ymmärtävän, vaan polkupyörien pysäköintikieltoa rikotaan jatkuvasti. Jopa nyt remontin aikana pyöriä on sillalla, vaikka kulkuväylä on kaventunut puoleen normaalista.

Suurin osa sillalle jätetyistä pyöristä kuuluu Matkakeskuksessa sijaitsevan Sats-kuntosalin asiakkaille. Asiakkaat haluavat jättää pyöränsä aivan oven viereen, eivätkä käytä Hannikaisenkadun varressa olevia hyviä pyörätelineitä. On erikoista, että kuntosalille menevät ihmiset eivät jaksa kävellä ramppia tai rappusia ylös. Jyväskylän kaupunki on huomauttanut asiasta Satsille, mutta ongelma ei ole tietenkään tällä poistunut. Kaupunki onkin aseeton, sillä väärinpysäköidyille pyörille ei voi tehdä mitään: niitä ei voi siirtää eikä pysäköintivirhemaksukaan voi polkupyörälle määrätä.

Ilmeisesti moni pyöränsä sillalle jättävä tulee Lutakon suunnasta. Auttaisiko asiaa, jos kaupunki laittaisi pyörätelineen myös Messuaukion laitaan? Luultavasti ei, sillä silloinhan Satsin asiakas joutuisi kävelemään vielä pitemmän matkan kuin Hannikaisenkadun pyörätelineiltä.

Kieltokylttien vaikutus on olematon. Kuva lokakuulta 2010.

Mainokset

, , , , , , , , ,

  1. #1 by Eero on 4.1.2011 - 0:02

    Messusilta on muuten jossain pelastussuunnitelmissa määritelty myös hälytysajoneuvojen käyttöön. Ja muutaman kerran olen yöaikaan nähnytkin poliisin siitä ajavan.

    Tässä yksi syy miksei sillalle saa pysäköidä pyöriä.

%d bloggers like this: