Vuosi 2010 pakettiin

Sainpa tänä aamuna mukavan uudenvuodentoivotuksen WordPress.com-palvelulta.  Olivat tiivistäneet blogini vuoden 2010 yhteen viestiin sivuston tilastojen avulla. Kokonaisuutena vuosi 2010 oli Liikenteessä-blogille kasvun vuosi, siitäkin huolimatta, että kesällä oli pitkä tauko kirjoittelussa.

Pyöräilyjutut näyttäisivät herättävän enemmän mielenkiintoa kuin autoiluun liittyvät artikkelit. Tämän lisäksi pyöräilyartikkelit saavat paremman vastaanoton esimerkiksi saamani palautteen ja kommenttien kautta mitattuna (ts. autojuttuihin tulee esimerkiksi enemmän hylättäviksi meneviä asiattomia kommentteja). Autot ja autoliikenne herättävät voimakkaitakin tunteita, mikä näkyy joskus kommenteissa. Julkiseen kirjoittamiseen kuuluu olennaisena osana se, että aina lukijaa ei voi miellyttää. Siispä mitään suuria linjauksia suuntaaan tai toiseen en tee, vaan muuhunkin kuin pyöräilyyn liittyviä juttuja tulee myös jatkossa.

Sitten niihin tilastoihin. Englanninkieliset pätkät ovat suoria sitaatteja palvelun lähettämästä viestistä. Olen laittanut omia kommentteja väliin suomeksi.


The stats helper monkeys at WordPress.com mulled over how this blog did in 2010, and here’s a high level summary of its overall blog health:

Healthy blog!

The Blog-Health-o-Meter™ reads Wow.

 • Apinoiden mukaan blogini on siis terveellä pohjalla. Mittari tosin vaikuttaa varsin epätieteelliseltä… Taidatte sanoa noin kaikille bloggaajille!

Crunchy numbers

Featured image

The average container ship can carry about 4,500 containers. This blog was viewed about 15,000 times in 2010. If each view were a shipping container, your blog would have filled about 3 fully loaded ships.

In 2010, there were 37 new posts, growing the total archive of this blog to 120 posts. There were 124 pictures uploaded, taking up a total of 31mb. That’s about 2 pictures per week.

The busiest day of the year was October 15th . The most popular post that day was Huolimatonta uutisointia pyöräilijän kuolonkolarista.

 • Hiukan harvinaisempi oikeustapaus siis kiinnosti lukijoita. Artikkelia myös linkitettiin blogini mittakaavassa laajasti, mikä selittää osaksi sen suosiota.

Where did they come from?

The top referring sites in 2010 were blogilista.fi, pyorailyahelsingissa.blogspot.com, kaupunkifillari.fi, fi.wordpress.com, and fillarifoorumi.fi.

 • Nöyrä kiitos muille(kin kuin mainituille) pyöräilyblogeille, kun olette ystävällisesti ohjanneet kävijöitä luokseni. ”Liittoutumisessa” on voimaa!

Some visitors came searching, mostly for polkupyörän valot, polkupyörän valo, movescount, ylinopeusrajat, and sumuvalot.

 • Valot ovat kova sana. Olen iloinen, että ihmiset hakevat tietoa pyörän valoista. Se antaa olettaa, että kaikki eivät halua ajaa pimeinä, vaan tiedostavat valon tärkeyden. Se jos mikä on hyvä uutinen kaikkien liikenteessä mukana olevien kannalta!
 • Sumuvalot, nuo ikuiset kiistanaiheet, ovat edelleen listalla. Kokemus tien päältä osoittaa, että yllättävän moni autoilija vannoo edelleen sumuvalojen nimeen, vaikka sumareiden turhuudesta ja jopa haitallisuudesta on puhuttu mielestäni mediassa varsin laajasti. Oppikaa jo, että enemmän valoa ei ole aina parempi!
 • Poliisin tekemiset kiinnostavat aina kansaa, niin myös nopeusvalvonnan osalta. Miten paljon saa ajaa ylinopeutta, ennen kuin punainen valo vilkkuu taustapeilissä? Näin jälkikäteen kaduttaa tuo harkitsematon termi ”ylinopeusraja”. Eihän sellaista pitäisi olla olemassakaan! Nopeusrajoitus on se raja, jonka yli ei mennä missään tilanteessa.

Attractions in 2010

These are the posts and pages that got the most views in 2010.

1

Huolimatonta uutisointia pyöräilijän kuolonkolarista September 2010
9 comments

2

Vinkkejä fillarivalon valintaan August 2009
3 comments

3

Uudet ylinopeusrajat julki September 2009

4

Pönttövuorta valloittamassa July 2009
4 comments

5

Sumuvalot hyötykäyttöön November 2008
6 comments

 • Tästä listasta tulee kaksijakoisia fiiliksiä. Yhtäältä tärkeäksi kokemani artikkeli valloitti ykköspaikan, mutta toisaalta se oli ainoa vuonna 2010 julkaistu artikkeli listalla.

Tällaisissa tunnelmissa siis uuden vuoden alkuun. Kiitokset myös kommenteista (joita on kertynyt jo yhteensä 199 kpl!) ja muita kanavia pitkin tulleesta palautteesta ja ideoista. Tästä on hyvä jatkaa.

Mainokset

, , , , ,

 1. #1 by Aku on 3.1.2011 - 8:34

  Tuo oli tosiaan kiva raportti, tosin WordPress nuoleskeli varmaan kaikkia blogaajiaan. Omakin blogini sai mairittelevat arviot, vaikka viime vuosi oli hävettävän hiljainen blogissa. Oh well.

  Pyöräilyjutut kiinnostaa minuakin, jatka vaan niiden kirjoittamista! 🙂

%d bloggers like this: