Fillarimessut 2011: Paljon väkeä, vähän nähtävää

Suomen puhutuimmat pyörämessut ovat vauhdilla kuivumassa kokoon. Tällainen tunnelma jäi vuoden 2011 Fillarimessuista, jotka olivat osa Messukeskuksessa järjestettyä GoExpo-tapahtumaa. Katselijoita hallissa kuitenkin riitti, lauantaina jopa tungokseksi asti. Pienemmille esittelykojuille olikin välillä lähes mahdotonta päästä.

Osittain samasta syystä myyjiin ei oikein saanut kontaktia. Vaikka miten norkoili mielenkiintoisen fillarin vieressä, niin eipä sieltä kukaan juttelemaan ehtinyt tulla. Olisin halunnut kerätä tietoa uuden maantiepyörän ostoa silmällä pitäen, mutta nyt konkeloihin sai tutustua omin nokkineen. Erikoista oli mielestäni myös joidenkin messuvieraiden raportoima myyjien epäasiallinen käytös. On se kumma, jos jollakin on varaa ”kettuilla” asiakkaalle! Kaikki firmojen paidoissa pyörivät tyypit eivät tainneet edes olla myyjiä, koska kysymyksiin ei oikein osattu vastata.

Myönteinen yllätys oli mielestäni Scorpion Bikesin osasto, jossa oli sekä hienoja pyöriä että ”markkinameininkiä” vaatteiden myynnin muodossa. Ilahduttavaa oli myös tavarapyörien jokseenkin laaja edustus. Muun muassa Christiania Bikesin malleja oli paikalla. Mielenkiintoinen tulokas oli niin ikään saksalainen Rose Bikes (eli Rose Versand). Yrityksen yhteyshenkilö aloitti työnsä Suomessa viime syksynä. Rosen pyörät voi räätälöidä mieleisekseen netistä löytyvällä ohjelmalla ja valmis pyörä lähetetään Suomeen. Firman messuosasto oli vain melko köykäinen, kun ottaa huomioon yrityksen koon. Tarkoitus olikin varmasti markkinoida pyöriä, mutta mielestäni messuilla pitäisi olla enemmän tarvikkeiden esittelyä ja tarjouksia.

StadiBike 14.–15.5.2011

Tärkein syy Fillarimessujen kuivumiselle lienee toukokuussa järjestettävät StadiBike-messut. StadiBiken konsepti poikkeaa merkittävästi Fillarimessujen mallista. StadiBikeen tulee varsinaisen messuosaston lisäksi ulkotiloihin festivaalialue, jossa pääsee testaamaan pyöriä niin maastossa kuin asfaltillakin. Lisäksi on näytöksiä, käytettyjen myyntinäyttely ja muutakin aktiviteettia. Eli oikeastaan paljon sellaista, mitä Fillarimessuilta on puuttunut. Kaiken lisäksi tapahtuman hinta on kohtuullinen niin vieraille kuin näytteilleasettajillekin. Tapahtumien järjestäminen Messukeskuksessa on kallista etenkin pienten pyöräalan yritysten kannalta. Eikä asiakkaan kannaltakaan halpaa ollut: tänä vuonna GoExpo-lipusta sai pulittaa 13 euroa, mutta StadiBiken alueelle pääsee viidellä eurolla.

Kuulostaa siis varsin hyvältä. Toukokuussa  onkin varmasti tiedossa uusi retki Helsinkiin.


Kuvia vuoden 2011 Fillarimessuilta.

Mainokset

, , , , , ,

%d bloggers like this: