Mitä ehdokkaasi ajattelee liikenneasioista?

Vaalikoneet alkavat taas vähitellen avautua, mitenpä muutenkaan kansalaiset tietäisivät, ketä eduskuntaan äänestävät. Suurimmat vaalikoneet eivät vain aina keskity sellaisiin pieniin kysymyksiin, jotka kiinnostavat tavallista (kaasun)tallaajaa. Liikennepoliittisella kentällä tapahtuu koko ajan ja viime aikoina on ollut puhetta suuristakin yksityisautoilijaa koskevista muutoksista. On ehdotettu GPS-seurantaa, ruuhkamaksuja ja puhetta on riittänyt myös ikuisuuskysymyksistä, kuten pääteiden nopeusrajoituksista. Muutoksia siis tapahtuu, mutta mitä mieltä niistä ovat eduskuntapaikkaa tavoittelevat henkilöt?

Autoliiton vaalikone pyrkii kertomaan, mitä ehdokkaat ajattelevat tieliikenteen tilasta ja liikennepolitiikasta. Autoliiton vaalikoneen 13 kysymykseen on vastannut noin tuhat ehdokasta. Vertailun vuoksi MTV3:n vaalikoneeseen oli sen avaamishetkellä vastannut noin 1 400 ehdokasta.

AL:n vaalikone toimii mukavana lisätiedon antajana siinä vaiheessa, kun oma ehdokas alkaa olla jo selvillä. Valitettavasti vain ehdokkaat eivät ole jaksaneet perustella vastauksiaan kovinkaan tarkasti, useat eivät ole kirjoittaneet perusteluihin mitään. Olipa joku ”unohtanut” ilmoittaa ehdokastietonsa kokonaan. Äänestäjien aliarvioimista siis.

Toki puuttuvista tai muuten vain harkitsemattomista perusteluista voi vetää johtopäätöksiä. Ehkäpä ehdokkaani ei olekaan aivan tosissaan pyrkimässä Arkadianmäelle tai sitten hänellä ei vain ole sellaista liikennepoliittista näkökulmaa, jollaista soisin ehdokkaallani olevan…

Mainokset

, ,

%d bloggers like this: