Fillaripysäköinnin ABC

Nyt on näköjään aika kerrata polkupyörän pysäköintiin liittyviä perusjuttuja. Koska talvi on selvästikin tylsistyttänyt pyöräilijöiden aivonystyröitä, tehdään tästä ABC-oppaasta mahdollisimman lyhyt ja selkeä. Jopa niin naurettavan yksinkertainen, että opas pitää sisällään vain yhden säännön, joka sekin esitetään ”ei näin” -kuvana:

Perjantaina ruokatauolla piti poiketa K-Market Kympissä ja tarkoitus oli jättää sotaratsu kaupan omaan telineeseen. Kympin valttihan on juuri se, että pyörän saa aivan oven viereen parkkiin. Kunnianarvoinen teline ei vain ollut ihan parhaassa mahdollisessa käyttökunnossa, kun kevään ensimmäisiä polkaisujaan ajaneet pyöräilijät olivat vallanneet paikat. Kolmella pyörällä oli onnistuttu blokkaamaan yli kymmenen pyöräpaikkaa!

Ei se aina mene kuin Strömsössä pyöräilynkään parissa. Pitääkö pyörätelineisiinkin alkaa pystyttää sijoitustapaa osoittavia liikennemerkkejä?

Mainokset

, , , , , , , ,

 1. #1 by Huuhkaja on 17.4.2011 - 18:08

  ”Pitääkö pyörätelineisiinkin alkaa pystyttää sijoitustapaa osoittavia liikennemerkkejä?”

  Pitää.

 2. #2 by Jenni on 17.4.2011 - 21:44

  Mulla tulee mieleen tuosta Kympin edustasta, että olisiko siinä pyörät vähän kulkuväylällä jalkakäytävällä, jos olisivat ihan suoraan pysäköity? Todennäköisesti se on ollut ajatuksena noiden omistajilla. Ehkä…

 3. #3 by Teppo on 20.4.2011 - 11:33

  Tuossa on kyllä vähän vikaa pyörätelineissäkin, josko pyöräilijät tuppaavat kieltämättä olemaan kohtuuttoman laiskoja pysäköinnissään.

  Jos autoille tehtäisiin tuollaisia kampatelineisiin verrattavia pysäköintipakkoja, niin joka kerralla autoon tulisi puskuriin pieni lohmo ruudun kattarista (kampateline vääntää vanteita) ja jos parkkialue tulisi täyteen, pois ajaessa auton molemmat kyljet olisivat naarmuilla (kampatelineet ovat turhan ahtaita). Lisäksi moisen parkkialueen ongelma olisi, että auton ovet saisi kyllä kiinni, mutta toinen avain jäisi virtalukkoon ja auton saisi varastettua rikkomalla vain ikkunan (kampatelineeseen ei saa lukittua pyörää rungosta).

  VIime vuonnahan fillariblogeissa etsittiin huonoja ja hyviä esimerkkejä pyöräparkeista.

 4. #4 by mip63 on 1.5.2011 - 20:44

  Jeps, tottahan tuo on, että teline on säälittävä, ahdas ja pyörälle vaarallinen, mutta kyllä edes kampatelineen rytmiä voisi noudattaa eikä elää kuin elopellossa 🙂 Eihän noista fillareista kukaan ole kuitenkaan runkolukituksen vuoksi fillariaan poikittain kääntynyt.
  Meillä nuo pyöräparkit ovat vain jääneet kehityksen jalkoihin.

%d bloggers like this: