Väriä väylälle

Tourujoen ylittävälle Kinakujan sillalle on tapahtunut kuluneella viikolla kummia. Sillan kaiteet on virkattu piiloon ja kanteen on maalattu värikkäitä kuvioita. Voisiko enää paremmin kaupunkiympäristöä virkistää?

Aivan sattumalta siltaa ei ole väritetty, vaan kyseessä on Jyväskylän Nuorten Taidetyöpajan synttäriprojekti.

On erikoista, että kesäksi moni kohde kaupungissa ”harmaantuu”, vaikka voisi olettaa toisin. Kuten Kinakujan siltakin: talvella pimeän aikaan se on upeasti valaistu väriläiskä, mutta kesällä vain harmaa rakennelma pusikoiden keskellä. Ehkäpä Suomessa yleensäkin luotetaan liikaa siihen, että kesä kaunistaa, eikä sitten vaivauduta piristämään ympäristöä.

Onneksi tänä vuonna nuoret päättivät laittaa väriä pintaan. Ja mikä mukavinta, silta saa olla uudessa kuosissaan elokuun loppuun asti. Sadesäällä taideteos muuten herättelee myös hajuaistia, sillä kuteista lähtee mattolaiturilta tuttu tuoksu. Päivä ei voi alkaa huonosti, kun tuota siltaa pitkin kulkee kohti keskustaa.


Jokunen lisäkuva gallerian puolella.

Mainokset

, , , , , ,

  1. #1 by Jenni on 28.5.2011 - 20:51

    Katselin muitakin kuvagalleriasi kuvia ja huomasin, että olit kuvaillut vappucruisingia. Kuvien ottopaikasta päätellen seisoimme mieheni ja veljeni kanssa suunnilleen vieressäsi putkisillan päädyssä… Harmi etten tiennyt että olit sinä koska olisin voinut moikata. No, toinen kerta. =)

  2. #2 by Kosti on 29.5.2011 - 20:24

    Harmi tosiaan! Siinähän minä värjöttelin tuulessa ja napsin kuvia. Enpä minäkään sen tarkemmin ympärilleni katsellut. Koetetaan jatkossa bongata toisemme. 🙂

%d bloggers like this: