Ei enää vinoilua

Kesätervehdys blogin lukijoille. On tullut vietettyä taas hieman kesälomaa (vai -koomaa?) blogikirjoittamisen suhteen, mutta varmasti ymmärrätte miksi. Työpäivän jälkeen on vain ollut paljon mukavampaa lähteä rannalle tai fillarilenkille kuin jäädä kotiin tietokoneen ääreen. Lisäksi on pitänyt käydä juoksulenkeilläkin, sillä ajatus syyskuun alun Midnight Run -tapahtumaan osallistumisesta polttelee mielessä. Kirjoitettavaa toki olisi ollut. Pitäisi kai palkata joku kirjoittamaan nämä jutut rantahiekalta suoritetusta sanelusta.

Tämän kirjoituksen ydin on Kauppakadulta kantautuneissa hyvissä uutisissa. Kauppakatu 14:n edessä olleet vinoparkkiruudut on jyrsitty pois ja nykyään autot pysäköidään kadun suuntaisesti. Tämä on myönteistä etenkin pyöräilijöiden kannalta, sillä riski jäädä kadulle peruuttavan auton alle poistui. Mielestäni paikka on ollut yksi Kauppakadun vaarallisimmista, sillä usein autoilija joutui peruuttamaan ruudusta pois sokkona. Olen tainnut joskus kommentoida asiaa blogissakin, ja uskonkin, että pyöräilijöiltä tulleella palautteella on ollut vaikutusta vinoparkin poistumiseen. Autoilijan kannattaa tietysti olla tarkkana, ettei jätä autoaan vanhasta muistista vinottain ja ”voita” pysäköintivirhemaksua.

Vinoparkista jäi vain jäljet asfalttiin.

Kannattaa myös huomata, että katukuvaan on ilmestynyt uusia pyöräparkkeja. Uusia ovat esimerkiksi Asema-aukion Hannikaisenkadun puoleisen laidan, Ilmarisenkadun grillin, kauppatorin ja Aren aukion parkit. Osa uusista pyöräparkeista on väliaikaisia, sillä niillä on pyritty korvaamaan Asemakadun remontin alle jääneitä paikkoja.

Uusia pyörätelineitä torin laidalla.

Mainokset

, , , , , , ,

  1. #1 by Antti Poikola on 4.8.2011 - 20:56

    Olet näköään uusinut blogin ulkoasua… minä luen yleensä suoraan meiliin tulevat uudet kirjoitukset.

    Noin vuosi sitten elokuussa aloin virittelemään Fillariblogaajien kokoontumisajoja, mutta idea taisi silloin ainakin osittain kuivua kasaan, olisiko tänävuonna uutta intoa tavata pyöräblogaajien kesken reaalimaailmassa?

    Jos alustavasti innostaa, niin vastatakaa tänne kommentilla http://www.kaupunkifillari.fi/blog/2011/08/04/blogeja-pyorailysta/

    T: Jogi Kaupunkifillarista

%d bloggers like this: