Katso lähemmin

Liikennemerkkejä on syytä katsella tarkasti tietysti sen takia, että tietää toimia liikenteessä oikein. Toisinaan kannattaa katsoa vielä lähemmäksi ja saattaa nähdä jotain sellaista, johon juuri kukaan muu ei kiinnitä huomiota. Valitettavan usein merkkejä töhritään tai vahingoitetaan muuten vain ja aiheutetaan näin turhaa työtä ja kuluja. Joskus töhryissä on kuitenkin vähän enemmän sisältöä ja jopa oivallusta.

Jyväskylän yliopiston M-rakennuksen kiekkopaikoilla ollaan formulakisojen lähtötunnelmissa. Kuvaa suurentamalla saadaan selville, että kilpailijat ovat Ruusteri (vai Ruusperi?), Tokke ja Oge – kuljettajien nimet on tussattu autojen etusiivekkeisiin. Kukahan heistä voitti? P-merkissäkin näyttäisi olevan kaunolla kirjoitettua tekstiä, mutta lähempi tarkastelu paljastaa kuviot merkin pinnassa oleviksi halkeamiksi. Sekin mukava muisto ajoilta, jolloin menneet vuodet jättivät jälkensä merkkeihin.

Tarkkaavainen saattaa siis löytää merkeistä jotain pientä ihmeteltävää. Torillakin on joskus vieraillut henkilö, joka pitää yksivaihteisista polkupyöristä…

One gear, one love.

Mainokset

, , , , , ,

  1. #1 by Aki on 23.8.2011 - 20:53

    Hei! Hyvä idea taltioida liikennemerkkeihin tehtyjä töherryksiä. Jyväskylässä kuitenkin näkee paljon sotkettuja merkejää, joten olisiko kuvia mahdollista saada lisää?

  2. #2 by Kosti on 25.8.2011 - 17:11

    Pitää jatkaa katselemista ja ottaa kuvia parhaimmista, jos sattuu niitä löytämään. Varmaankaan kaikkia sotkuja en viitsi kuvata, mutta jos vastaan tulee sellaisia, joissa on sisältöä enemmän, niin miksipäs ei.

%d bloggers like this: