Parempaa palvelua pyöräparkkeihin

Jyväskylä on tiettävästi ainoa kaupunki, joka työllistää kesäisin nuoria kävelykadun polkupyöräparkkeja valvomaan. Ideahan on periaatteessa hyvä. Taskurahaa nuorille ja samalla vältetään fillarikaaos. Kaupunki kuvaa duunia ylväin lausein: vahdit auttavat pyöräilijöitä, siirtelevät pelastusajoneuvojen reiteille jääneitä fillareita ja kielitaitoisina opastavat turisteja.

Heinäkuussa totuus oli hiukan toisenlainen. Kävelykadulle tuodussa kankaisessa lepotuolissa istuva miehenalku näyttää juuri niin tylsistyneeltä kuin varmasti onkin. Pyöräparkin päättymisestä kertovan merkin kohdalle pyöräänsä jättävä kuulee jotain muminaa: ”No ei enää siihen hei!”. Fillaristi katsoo äimistyneenä kaveria, joka lauseen tuotettuaan on taas palannut tylsyytensä syleilyyn. Ei kovin vakuuttavaa toimintaa, miettii satunnainen bloginpitäjä kuuloetäisyyden päässä.

Tätäkin duunia voisi hieman tehostaa. Miksi kävelykadulle ei voisi laittaa pientä vahtien ylläpitämää pömpeliä, josta pyöräilijät voisivat lainata esimerkiksi jalkapumppua ja tyypillisimpiä pyöränhuoltoon käytettyjä työkaluja? Asiakaspalveluakin voisi vähän parantaa. Ei äyskimistä, vaan tietoa siitä, missä voisi olla lähin pyöräparkki, jossa on edelleen vapaita paikkoja. ”Moi, siihen ei voi valitettavasti pyörää jättää, mutta tuossa Asemakadulla on vielä tilaa…” kuulostaa paremmalta kuin ylempi esimerkki. Ehkäpä toimenkuvaan voisi kuulua pidemmälle vietyä turistiopastustakin, joka toisi työhön mielenkiintoa ja näyttäisi hyvältä nuoren CV:ssä.

Pienellä viilauksella paremmaksi. Ehkäpä jo ensi kesäksi.

Mainokset

, , , , , ,

%d bloggers like this: