Facebook-kyselyn tulokset ja katsaus viime vuoteen

Joulukuun lopussa kysyin teiltä, pitäisikö blogilla olla oma sivu Facebookissa. Olen pitänyt itseäni jännityksessä, enkä ole vilkuillut avoimen kyselyn tuloksia. Nyt kun lähes kuukausi on kulunut ja ääniä on tullut niinkin huimasti kuin 45, päätin kurkistaa ja julkaista tulokset. Näin äänet jakautuivat:

Vastaajista vain 14 olisi ollut valmis tykkäämään blogin fb-sivusta. Tämä on valitettavasti minulle liian vähän, eikä blogi lähde tässä tilanteessa harhailemaan kotipesänsä ulkopuolelle. Jos yleisö jäisi kovin pieneksi, olisi vaarana, ettei sisältöä tulisi tuotettua. Siksi on parempi keskittyä blogiin itseensä ja yrittää kirjoittaa spontaanimmin sekä tiivistää enemmän. Kysely oli silti menestys, sillä sain tietää sen minkä halusinkin. Kiitos avusta!

Sen suuremmin en ala tulosta pohtimaan, mutta täytyy sanoa, että prosentit hieman yllättivät. Odotin, että ne olisivat menneet toisin päin, sillä onhan blogikulttuuri osa sosiaalista mediaa. Toisaalta tulos on linjassa sen huomion kanssa, että blogissa vuorovaikutus kirjoittajan ja lukijoiden välillä saattaa jäädä vähäiseksi. Vain murto-osa blogissa vierailleista jaksoi antaa äänensä. Toki saattoi olla niinkin, että vakiolukijat äänestivät ahkerasti, mutta satunnaiset vierailijat eivät katsoneet äänestämistä tarpeelliseksi. Tätähän emme voi tietää varmaksi tällaisella yksinkertaisella kyselyllä. On myös ymmärrettävää, että blogien seuraaminen voi olla vaivattomampaa jotenkin muuten kuin Facebookissa, jossa ystävien päivitykset voivat helposti alkaa peittyä yritysten ym. useita kertoja päivässä ilmestyviin (mainos)statuksiin.

Voihan tämänkin blogin artikkelit tilata suoraan sähköpostiinsa, mikä pienenä vinkkinä kerrottakoon. Lisäksi artikkelien yhteydessä on fb-jakonappi, jos jotain juttua haluaa kavereilleen näyttää. Ja olisihan se Twitterkin, silloin tosin saattaisin luoda tilin Kostille, enkä pelkästään Liikenteessä-blogille. En ole perehtynyt Twitteriin kovin hyvin, mutta pitää pohtia tätäkin mahdollisuutta.

Miten blogivuosi 2011 meni?

Vuosi sitten julkaisin WordPressin tarjoaman automaattisen artikkelin, jossa käsiteltiin blogin vuotta 2010 numeroiden kautta. Tänäkin vuonna tuollainen automaattinen kertaus tarjottiin, mutta jätin sen julkaisematta, koska esitys oli toteutukseltaan melko raskas ja vaikeaselkoinen. Siispä kerron tässä lyhyesti viime vuoden meiningistä.

  • Blogissa katselukertojen määrä kasvoi 10 000:lla verrattuna vuoteen 2010. (Oikeasti? Wau ja thanks!)
  • Uusia artikkeleja ilmestyi 32, uusia kuvia 95. (Enemmänkin olisi voinut olla, tässä on parannettavaa tälle vuodelle. Myöhäinen uudenvuodenlupaus: vähintään yksi postaus viikossa?)
  • Ikiwanha Vinkkejä fillarivalon valintaan oli suosituin artikkeli. (Taas. Se on varsinainen superartikkeli, kun vuodesta toiseen porskuttaa! Olen kuitenkin mielissäni siitä, että ihmiset hakevat tietoa valoista.)
  • Vuonna 2011 julkaistuista suosituin oli Fillarimessuista kertova juttu.
  • Uudistunutta Asemakatua tarkastelemassa sai eniten kommentteja osakseen. (Kiitos kaikille kommentaattoreille, annatte aina lisää puhtia kirjoittamiseen!)
  • Blogiin löydettiin eniten tietysti Googlen kautta, mutta myös Facebook, Kaupunkifillari ja Fillarifoorumi lähettivät tänne porukkaa.
  • 96,6 % blogissa vierailleista tuli Suomesta. (Pitäisiköhän tuolle reilulle kolmelle prosentille laittaa jonkinlainen tervehdys englanniksi?)

Olen varsin tyytyväinen blogin vuoteen. Tästä jatketaan hyvillä mielin. Kiitos siitä kuuluu lukijoille.

Mainokset

, , , , , , , , , ,

%d bloggers like this: