Perjantain loskainen parahdus

Tässä se tulee: tämän vuoden loskasta kertova päivitys. Mutta yritän keksiä vanhasta aiheesta jotain uutta sanottavaa.

Kiitetäänpä ensiksi autoilijoita. Kiitos, kun ette esittäneet minulle torvikonserttia, kun jouduin käyttämään ajorataa pyöräilyyn. Syyn tälle varmaan arvaattekin. Pyörätie oli ajokelvottomassa kunnossa. Ei olisi tullut kauppakassien kanssa etenemisestä mitään, ei edes taluttamalla. Ajoin tänään aamulla kuntosalille ja sitten vielä kauppaan Seppälän Citymarketiin. Paluumatkalla poljin Vasarakadulla koko matkan ajoradalla. Onneksi liikennettä ei ollut paljon, joten suuremmaksi tientukoksi en luultavasti ollut.

Huomasin uudessa Miilukadun ja Vasarakadun liikenneympyrässä mielenkiintoisen auraustyylin. Auraajat ovat alkaneet oikaista siten, että pyörätie kulkeekin talvella toisessa paikassa kuin kesällä. Nyt keväällä tämä tapa alkaa kostautua, koska pyörätie on lumikasojen alla ja oikoreitti kulkee varsin korkean reunatuen yli. Olisiko syy aurauskaluston koossa? Voi olla mahdollista, että isompi kalusto ei mahdu auraamaan jyrkkää mutkaa, jonka pyörätie tekee ympyrässä. Ikävää pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden kannalta, koska he eivät pääse käyttämään suojatietä. Tilanne jatkunee vielä monta viikkoa, jos lumikasoja ei poisteta.

Pyörätie on jäänyt lumikasan alle. Lumien poistamisen sijaan on aurattu uusi reitti reunatuen yli.


Mietin muuten pitkään, kehtaanko laittaa tuollaista otsikkoa. On nimittäin nämä Usko Eevertti Luttisen jutut pyörineet mielessä (ja mediassa) sen verran paljon. Kiitos vaan hänelle sananmuunnosten perinteikkään taiteenlajin tuomisesta jälleen esille. Minulle otsikon sananmuunnos toi ainakin hymyn huulille, kun jumituin pyörineni Merasimen ylämäessä kevätauringossa kuolinkamppailuaan käyvään lumeen. Ja harrastetaan näitä hienommissakin piireissä. Kertoihan Hesarin otsikko joskus ruskaisten pakkasten saapumisesta…

Mainokset

, , , , ,

  1. #1 by Valkoturkki on 2.3.2012 - 20:17

    Upposin samaan nautintoon Rajakadulla, fillaroidessani takaisin autohuollosta. Hyvin pärjää ilman sijaisautoa – normaalisti. En muista milloin olisi ollut näin pahassa kunnossa kevyen liikenteen väylä. Laukaantien varsi toi kontrastia, koska siellä väylät oli aurattu hyvin.

%d bloggers like this: