Pikatesti: aLoksak-suojapussit

Harrastuksissa mukana kulkee jos jonkinlaista elektroniikkaa, joka ei useinkaan tykkää kosteudesta tai liasta. Haasteena on suojata laitteet ja samalla säilyttää edes jotenkin niiden käytettävyys. Hyvänä esimerkkinä on älypuhelin, jossa toimivan Sports Tracker -ohjelman antamia tietoja tulee seurattua myös lenkin aikana.

Minigrip-pussit ovat kustannustehokas vaihtoehto, mutta kestävyydeltään ne eivät ole huippuluokkaa. Minigripeistä tuttua tekniikkaa käytetään myös yhdysvaltalaisen Loksakin valmistamissa aLoksak-pusseissa. Niissä muovi on paksumpaa ja saumat tukevampia. Jenkkityyliin valmistajalla on esittää kaikenlaisia testituloksia, jotka osoittavat tuotteen kestävyyden äärioloissa. Tietenkin pussit ovat myös armeijan suosiossa.

Lupauksille on katetta. Minigripit aLoksak pieksee helposti, mutta ikuinen aLoksak ei silti ole. Eniten käytössäni ollut kännykkäpussi on kestänyt yli puoli vuotta käyttöä ja lukemattomia sulkemisia ja avaamisia, mutta lopulta muovi naarmuuntuu ja vetämiselle altistuvat kielekkeet repeytyvät. Kurjasta ulkomuodostaan huolimatta pussi pitää silti vettä ja sulkusauma toimii.

Paksumpi muovi ei estä kosketusnäytön käyttämistä. Käyttötarkoituksia on monia pussien koon mukaan: pienimpään mahtuu vain luottokortti ja rahaa, suurimpaan kartta tai iPad. Muovityyppi soveltuu myös ruuan säilyttämiseen. Kaipaamaan jäin tiivistä läpivientiä vaikkapa kuulokejohdolle.

Kannattaako siirtyä Minigripistä aLoksak-pusseihin? Kyllä ja ei. Kalliimmille tavaroille sekä usein suojaa tarvitsevalle käyttäjälle aLoksakin hankinta on perusteltua. Satunnaisesti kevyttä suojaa tarvitseva pärjää Minigripeilläkin. Hinta ei kuitenkaan ole suhteettoman korkea vankemmasta suojasta.

Neljän erikokoisen aLoksak-pussin multi pack 14,90 €, Prisma Seppälä, Jyväskylä.
Lisätietoa: www.loksak.com, tuote-esite (suomeksi, PDF)

Mainokset

, , , , ,

  1. #1 by Esa väisänen on 5.4.2012 - 8:44

    Minä ostin joskus vuonna ”miekka&kilpi” puhelinta varten tämän merkkisen pussin:

    http://store.aquapac.net/explore-product-range.html

    On kestänyt satunnaista käyttöä jo yli 10 vuotta. Alunperin sen käyttötarkoitus oli kännykän suojaaminen kosteudelta moottoripyöräreissulla, kun siellä voi joskus joutua sen laatuiseen sadejaksoon, että vedenpitävät ajovarusteetkaan eivät takaa kuivana pysymistä.

    Oli ne kännykät aikoinaan isompia. Nykypuhelimia mahtuisi tuohon minun pussiini useampia ja pienehkö digikamerakin mahtuu siihen helposti.

%d bloggers like this: